Ερντογάν: Επίθεση μίσους που έχει ως στόχο να σπείρει τη διχόνοια

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την "επίθεση μίσους", όπως την χαρακτήρισε, που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο σε συγκέντρωση στην Άγκυρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Ο Ερντογάν
υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή "στοχεύει την ειρήνη του έθνους" και έκανε έκκληση για "αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα" απέναντι στην τρομοκρατία.

"Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτήν την επίθεση μίσους εναντίον της ενότητας και της ειρήνης της χώρας μας" ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας.

Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, έχουν ως στόχο να σπείρουν τη διχόνοια στην τουρκική κοινωνία.

Τις αιματηρές επιθέσεις στην Άγκυρα καταδίκασε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις επιθέσεις στην Τουρκία ως θλιβερή είδηση που δείχνει ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή μας. 

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο» δήλωσε οργισμένος από την πλευρά του ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (ΗDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.


Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr