Ντε Μεζιέρ: Καταγγέλουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των προσφύγων

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ κατήγγειλε σε συνέντευξή του τη μεγάλη αύξηση βίαιων επιθέσεων εναντίον των προσφύγων στη χώρα του. «Παρατηρείται μια μαζική αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον αιτούντων άσυλο» στη Γερμανία, δήλωσε ο ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου Funke-Mediengruppe.

«Συνολικά φέτος έχουν ήδη σημειωθεί περισσότερα από 490 αδικήματα εναντίον κέντρων υποδοχής μεταναστών», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, τα δύο τρίτα των δραστών είναι «πολίτες της περιοχής, οι οποίοι μέχρι τότε δεν είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα».

«Βρίσκω ανησυχητική την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που χρησιμοποιούν βία», τόνισε ο ντε Μεζιέρ επισημαίνοντας ότι οι δράστες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.

«Πρέπει να τους κάνουμε να κατανοήσουν ότι διέπραξαν απαράδεκτα εγκλήματα: σωματικές βλάβες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, πυρπολήσεις», είπε. «Είναι ντροπή για τη Γερμανία», υπογράμμισε.

Όπως επεσήμανε ο ντε Μεζιέρ, εκτός από τη βία εναντίον των προσφύγων είναι συχνά τα επεισόδια με «μηνύματα μίσους, προσβολές και χρήση προσβλητική γλώσσα».

Για όλα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει δικαιολογία, τόνισε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι «πρέπει να πολεμήσουμε ώστε κανείς να μην μπορεί απλώς να πει και να κάνει κάποια πράγματα. Δεν πρέπει να ανεχθούμε το μίσος και τη βία».

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες ξένων υπηρεσιών σχετικά με την παρουσία τρομοκρατών μεταξύ των προσφύγων που έχουν φτάσει στη Γερμανία ο ντε Μεζιέρ είπε ότι αυτές δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί. «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας όλα αυτά τα στοιχεία και τα εξετάζουμε», διαβεβαίωσε παρόλα αυτά.

Το γεγονός ότι δεν έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία οφείλεται «στην ικανότητα των υπηρεσιών ασφαλείας», αλλά ήταν «και θέμα τύχης», σχολίασε.
Πηγή: skai.gr