Αψιμαχίες με τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας και αντιδράσεις πολιτών στο μενού της επίσκεψης Ερντογάν στις Βρυξέλλες

«Αψιμαχίες μεταξύ των τουρκικών και των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη βελγική εφημερίδα De Morgen που αναφέρεται στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βέλγιο την Δευτέρα.

Τουλάχιστον δύο φορές τις προηγούμενες μέρες «άναψαν τα αίματα» - αναφέρει το δημοσίευμα - όταν σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ μελών των βελγικών και των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας κατά την διάρκεια της υποδοχής του Τούρκου προέδρου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε - κατά το δημοσίευμα - καθώς ένα μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας προπηλάκισε ένα Βέλγο αστυνομικό ο οποίος του έδωσε μια αγκωνιά με αποτέλεσμα ο πρώτος να βρεθεί στο έδαφος και να δημιουργηθεί ένταση.

Το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη σεβασμού που δείχνουν οι άνθρωποι του Ερντογάν, οι οποίοι θέλησαν να υποκαταστήσουν τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφεραν χαρακτηριστικά στην εφημερίδα πηγές των υπηρεσιών.



Την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών εξάλλου προκάλεσε το γεγονός ότι οι άνδρες ασφαλείας της Πρώτης Κυρίας της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, απέκλεισαν την πρόσβαση σε κεντρικό εμπορικό δρόμο των Βρυξελλών (Avenue Louise), προκειμένου να ψωνίσει η ίδια ασφαλής και ανενόχλητη. 

Πηγή: skai.gr