Κλείσιμο

Μόσχα: Έχουμε πλήξει 112 στόχους του Ισλαμικού Κράτους

Η Ρωσία έπληξε 112 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου ενημερώνοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο στόλος της Κασπίας εκτόξευσε 26 πυραύλους cruise σε στόχους του ΙΚ στη Συρία τόνισε ο ρώσος υπουργός Άμυνας.

«Η ένταση των πληγμάτων αυξάνεται. Πολλοί στόχοι ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, αποθήκες στρατιωτικού υλικού και πυρομαχικών, στρατόπεδα εκπαίδευσης. Όλοι οι στόχοι έχουν καταστραφεί, όμως δεν καταστράφηκαν πολιτικοί στόχοι» επέμεινε, διαψεύδοντας σχετικές αναφορές της Δύσης.

Ο Σόιγκου πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 19 διοικητικές θέσεις, 12 κρύπτες πυρομαχικών, 71 «τμήματα στρατιωτικού υλικού» και έξι εγκαταστάσεις κατασκευής εκρηκτικών.

Ο ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι «23 αεροσκάφη συνέχισαν να χτυπούν θέσεις του ΙΚ από το πρωί».

«Η Ρωσία θα συντονίσει τις ενέργειές της στη Συρία με την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι είναι αδύνατο να νικήσουμε τον ΙΚ χωρίς αυτέ» διαβεβαίωσε εξάλλου ο Σόιγκου στον απόηχο και των έντονων αντιδράσεων του Ερντογάν.

«Χωρίς τη μεταξύ μας υποστήριξη, πιθανότατα δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα των τζιχαντιστών», είπε στη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο.
Πηγή: skai.gr