Ακόμα 5.000 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν στην Air France

Η Air France θα περικόψει επιπλέον 5.000 θέσεις εργασίας εάν η δεύτερη φάση του σχεδίου της για μείωση των εξόδων της προχωρήσει, ως συνέχεια ενός ήδη ανακοινωμένου σχεδίου για μείωση 2.900 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με δύο πηγές της εταιρείας που μίλησαν στο Reuters την Τρίτη.

Η εταιρεία, η οποία απέτυχε να εξασφαλίσει τη συμφωνία των πιλότων για την αύξηση των ωρών εργασίας τους χωρίς την αύξηση των απολαβών της, αναγκάστηκε να καταρτίσει ένα νέο, πιο δρακόντειο σχέδιο αναδιάρθρωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά της να περικόψει 2.900 θέσεις εργασίας.

«Αν προχωρήσουμε στην δεύτερη φάση του σχεδίου αναδιάρθρωσης ενδέχεται να προβούμε σε 5.000 απολύσεις», είπε ένας συνδικαλιστής, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της εβδομαδιαίας εφημερίδας Le Canard Enchaine.

Η ίδια η Air France σε δηλώσεις της την Τρίτη αρνήθηκε τα νέα αυτά στοιχεία.

«Η διοίκηση έχει εργαστεί σε διάφορα σενάρια που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και την ανταγωνιστικότητα στην Air France. Συνεπώς, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτα στοιχεία σήμερα. Δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο για τις αλλαγές αριθμό απασχολούμενων το 2018, το 2019 ή μετά», προσέθεσε στη δήλωσή της. 
Πηγή: skai.gr