Κλείσιμο

Εκτελέστηκε στο Τέξας άνδρας που δολοφόνησε μετανάστη και του έκλεψε 8 δολάρια

Θανατώθηκε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών ένας 35χρονος άνδρας που είχε καταδικαστεί για τον φόνο Μεξικανού μετανάστη, από τη σορό του οποίου είχε στη συνέχεια κλέψει 8 δολάρια.

Το έγκλημα έλαβε χώρα το 1998, όταν ο δράστης ήταν 17 ετών. Το θύμα του, ο άτυχος Χιού Σολάνο, είχε μόλις μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από το Μεξικό, προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για τα παιδιά του.

Πριν την εκτέλεσή του με θανατηφόρα ένεση, ο 35χρονος Χουάν Γκαρσία ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Σολάνο. «Το κακό που έκανα στον πατέρα και σύζυγό σας, ελπίζω αυτό να κλείσει την υπόθεση για εσάς», είπε.

Ο Γκαρσία υποστήριζε πως πυροβόλησε τον Σολάνο κατά λάθος, κατά τη διάρκεια πάλης για το φονικό όπλο. Ωστόσο η επιτροπή αναστολών του Τέξας απέρριψε το τελευταίο αίτημά του για χάρη την προηγούμενη εβδομάδα, με 5 ψήφους έναντι 2.

Ο Γκαρσία, που θανατώθηκε στη φυλακή του Χάντσβιλ, ήταν το 11ος άνθρωπος που εκτελέσθηκε στο Τέξας στους πρώτους περίπου εννέα μήνες του 2015. Τρεις ακόμα εκτελέσεις είναι προγραμματισμένες για το υπόλοιπο έτος.
Πηγή: skai.gr