Γερμανία: Έντονες αντιδράσεις εναντίον καναλιού για την εικόνα της Μέρκελ με τσαντόρ

Το τηλεοπτικό κανάλι ARD δέχτηκε αμέτρητα τηλεφωνήματα παραπόνων, μετά την προβολή εκπομπής, στο φόντο της οποίας προβαλλόταν η εικόνα της καγκελαρίου με τσαντόρ, ενώ πίσω της, το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου περιστοιχίζεται από μιναρέδες.




Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στην προσφυγική κρίση, ενώ το κανάλι υποστήριξε πως η εικόνα της Μέρκελ με τσαντόρ χρησιμοποιήθηκε για σατιρικούς λόγους. Ωστόσο, η πλειοψηφία των τηλεθεατών, δεν «συνέλαβε» το χιούμορ, κατηγορώντας το τηλεοπτικό δίκτυο για ισλαμοφοβία και για εσκεμμένη πρόκληση αντι-ισλαμικών διαθέσεων. «Θεωρούμε ότι η σατιρική παρουσίαση είναι μέρος των δημοσιογραφικών αξιών. Απορρίπτουμε κάθε υπόνοια ότι κάνουμε ισλαμοφοβική προπαγάνδα», ήταν η απάντηση του ARD.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες εικόνες της καγκελαρίου χρησιμοποιούνται στα πανό και τα πλακάτ των υποστηρικτών του Pegida, που τάσσεται κατά του Ισλάμ και των μεταναστών στη Γερμανία. Το αντι=ισλαμικό κίνημα μάζεψε 9.000 ανθρώπους σε διαδήλωση εναντίον των μεταναστών στη Δρέσδη τη Δευτέρα. Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετές εμπρηστικές επιθέσεις σε προσφυγικά κέντρα στη Γερμανία.
Πηγή: skai.gr