Ερντογάν προς Ρωσία: Μπορεί να χρειαστεί να λάβουμε μέτρα που δεν θέλουμε

Ορατό είναι το ενδεχόμενο διπλωματικής εμπλοκής μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας μετά και τις σημερινές (Τρίτη) δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν απείλησε ευθέως τη Μόσχα μετά την καταγγελία της Άγκυρας ότι ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε λόγο για «επίθεση».

«Δυστυχώς, μπορεί να χρειαστεί να λάβουμε μέτρα που δεν θέλουμε... Δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την υπομονή μας ενώπιον αυτού του περιστατικού. Μια επίθεση στην Τουρκία είναι επίσης μια επίθεση στο ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ έχει πάρει θέση ενάντια σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ρωσία εργάστηκε για να εγκαταστήσει βάση στη Συρία. Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι προφανείς... Ωστόσο, αν η Ρωσία χάσει ένα φίλο όπως η Τουρκία, θα χάσει πολλά» διεμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε τόσο στη Ρωσία όσο και στο Ιράν με αφορμή τον Μπασάρ αλ Άσαντ. «Ο άνθρωπος που προκάλεσε τη δολοφονία 350.000 ανθρώπων, που εφαρμόζει κρατικό τρόμο, είναι ακόμη στην εξουσία στη Συρία. Υπάρχουν χώρες που προσπαθούν να τον προστατεύσουν. Το Ιράν είναι μια από αυτές. Η Ρωσία είναι μια από αυτές» παρατήρησε.
Πηγή: skai.gr