Κλείσιμο

Τραμπ: Αν οι καθηγητές οπλοφορούσαν «θα ήταν καλύτερα»

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ στον απόηχο της σφαγής σε Κοινοτικό Κολέγιο του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ένας ένοπλος φοιτητής δολοφόνησε εννέα ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Τενεσί, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων υπερασπίστηκε ανοιχτά το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, υποστηρίζοντας πως το κύριο πρόβλημα δεν είναι η ευκολία πρόσβασης σε φονικά όπλα, αλλά η διάλυση του συστήματος ψυχικής υγείας.

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εάν οι καθηγητές στο Κοινοτικό Κολέγιο Ούμπκουα οπλοφορούσαν. «Αν είχες καθηγητές με όπλα, θα ήσουν πολύ καλύτερα», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας.

Αίσθηση όμως έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις του ανθυποψήφιου του Τραμπ, πρώην κυβερνήτη της Φλόριδα Τζεμπ Μπους, ο οποίος την Παρασκευή δήλωσε για την τραγωδία στο Όρεγκον ότι «πράγματα συμβαίνουν» (stuff happens).

«Είχα αυτή την πρόκληση ως κυβερνήτης, επειδή είχαμε – κοιτάξτε, πράγματα συμβαίνουν, πάντα υπάρχει μια κρίση. Και η παρόρμηση είναι πάντα να κάνουμε κάτι που δεν είναι απαραίτητα σωστό», είπε ο κ. Μπους.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, η σφαγή έχει φέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη θέσπιση νόμων σχετικά με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να δεσμεύεται πως θα πολιτικοποιήσει το ζήτημα στην προσπάθεια να εξασφαλίσει νομοθεσία που θα μειώσει την ευκολία πρόσβασης σε επικίνδυνα όπλα.
Πηγή: skai.gr