Αυτοκτόνησε ενώ έφτανε η Αστυνομία ο μακελάρης του Όρεγκον

Μόνος του έβαλε τέλος στη ζωή του ο δράστης της πολύκροτης επίθεσης στο Κοινοτικό Κολέγιο Ούμπκουα στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το γραφείο του τοπικού Σερίφη, επικαλούμενο τα συμπεράσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Αφού δολοφόνησε εννέα ανθρώπους, ο Κρις Χαρπερ-Μέρσερ αυτοπυροβολήθηκε ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έφταναν στον τόπο του μακελειού.

Νωρίτερα, ο Χάρπερ-Μέρσερ είχε εισβάλει στην τάξη Αγγλικών την οποία παρακολουθούσε ως φοιτητής, εκτελώντας τον καθηγητή και οκτώ σπουδαστές. Σύμφωνα με επιζήσαντες, ρώτησε τη θρησκεία πολλών θυμάτων του προτού τα πυροβολήσει. Οι νεκρό ήταν από 18 έως 67 ετών.

Ο νεαρός δράστης είχε φτάσει στο σχολείο οπλισμένος με έξι όπλα και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Συνολικά είχε στην κατοχή του 14 όπλα, καθώς ακόμα οκτώ έχουν βρεθεί στο σπίτι του, μαζί με μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών. Όλα τα όπλα είχαν αγοραστεί νόμιμα.



Τα κίνητρα του Χαρπερ-Μέρσερ δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, όμως οι Αρχές έχουν αποκαλύψει πως άφησε ένα ολιγοσέλιδο σημείωμα στον τόπο του εγκλήματος.

Η σφαγή το Όρεγκον είναι η πλέον πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ από το 2013, και έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη νομοθέτηση περιορισμών για την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να δώσει πολιτική ώθηση στην εξεύρεση λύσης, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες να κινητοποιηθούν ώστε να ξεπεραστούν οι αντιστάσεις του ισχυρού λόμπι όπλων.
Πηγή: skai.gr