Τουλάχιστον 2 νεκροί από επίθεση της Ισλαμικής Τζιχάντ στην Ιερουσαλήμ

Τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δυο ακόμα – μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος – τραυματίστηκαν από την επίθεση Παλαιστίνιου άνδρα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της Αστυνομίας, σε ένα ακόμα περιστατικό βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ, ταυτοποιώντας τον δράστη ως τον 19χρονο Μοχανάντ Σαφίκ Χαλαμπί. Νωρίτερα, ανακοίνωση με την οποία επαινούσε το δράση είχε εκδώσει η Χαμάς. Αμφότερες λογίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, ο δράστης μαχαίρωσε πολλές φορές ένα ζευγάρι Ισραηλινών και το βρέφος τους σε ένα σοκάκι, και στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν ακόμα άνδρα. Οι δύο άνδρες τελικά υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ο δράστης άρπαξε ένα πιστόλι από ένα από τα θύματά του και άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών και τουριστών, όμως έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός αστυνομικού. Τα κίνητρά του δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες πως τα θύματα ανήκαν σε μια οικογένεια υπερ-ορθόδοξων εβραίων.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό βίας σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων έχουν επιδεινωθεί επικίνδυνα. Πριν από λίγες ημέρες, άγνωστος ένοπλος δολοφόνησε ένα ζευγάρι ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη, με τις ισραηλινές Αρχές να αναζητούν τον δράστη στην παλαιστινιακή περιοχή της Ναμπλούς.

Το ζευγάρι δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαιναν και τα τέσσερα παιδιά του.
Πηγή: skai.gr