Ο Μπάνκσι στέλνει την Dismaland για να στεγαστούν οι πρόσφυγες

Σε στέγη για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Καλαί στη βόρεια Γαλλία θα μετατραπεί το θεματικό πάρκο «Dismaland» του περίφημου βρετανού καλλιτέχνη δρόμου Μπάνκσι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης μέσω της ιστοσελίδας του.

«Όλες οι ξυλοκατασκευές και οι εγκαταστάσεις της ‘Dismaland’ έχουν σταλεί στον προσφυγικό καταυλισμό ‘ζούγκλα’, κοντά στο Καλαί για την κατασκευή καταλυμάτων. Δεν θα είναι διαθέσιμα εισιτήρια στο διαδίκτυο», αναφέρεται στην πολύ λιτή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από φωτογραφία του κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης του «Dismaland» να ορθώνεται δίπλα στα αντίσκηνα του άτυπου προσφυγικού καταυλισμού στη βόρεια Γαλλία.

Η «Dismaland» είναι μια παρωδία των θεματικών πάρκων, και ειδικά της περίφημης Disneyland. Περιλαμβάνει τη Σταχτοπούτα νεκρή, λόγω τροχαίου με την άμαξά της, και κατσούφηδες υπαλλήλους που φορούν αυτιά σαν του Μίκυ Μάους, οι οποίοι κρατούν μπαλόνια με τη φράση «είμαι ηλίθιος».

Το «Πάρκο της Σύγχυσης», που αυτοαποκαλείται «Το πιο απογοητευτικό νέο αξιοθέατο της Βρετανίας», αποδείχθηκε εμπορική επιτυχία, προσελκύοντας περισσότερους από 150.000 επισκέπτες (επί πληρωμή) στις πέντε εβδομάδες λειτουργίας του στο Γουέστον-σούπερ-Μέιρ, παραθαλάσσια πόλη κοντά στη γενέτειρα του Μπάνκσι, το Μπρίστολ.

Η «Dismaland», που έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή, προσέλκυσε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ανέφερε το συμβούλιο του Σόμερσετ, προκαλώντας παγκόσμια δημοσιότητα και τονώνοντας την τοπική οικονομία με 30 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ/Reuters