Η Audi παραδέχτηκε πειραγμένο λογισμικό σε 2,1 εκατ. οχήματά της

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει για τη Volkswagen το σκάνδαλο με το λογισμικό που επέτρεπε τη χειραγώγηση των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων, καθώς η θυγατρική της Audi ανακοίνωσε επισήμως σήμερα Δευτέρα ότι το επίμαχο λογισμικό είχε εγκατασταθεί στους πετρελαιοκινητήρες  2,1 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της (κινητήρες προδιαγραφών Εuro 5 1,6 και 2 λίτρων τούρμπο).

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της εταιρίας παραδέχθηκε ότι το λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε περίπου 1,42 εκατομμύρια οχήματα της Audi στην δυτική Ευρώπη, σε 577.000 στη Γερμανία και σε περίπου 13.000 στις ΗΠΑ. Τα οχήματα με τους νεότερους κινητήρες Euro 6 δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. 

Η ανακοίνωση αφορά το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας των μοντέλων της Audi, σε όλες τις κατηγορίες, δηλαδή τα μοντέλα A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η El Pais ανέφερε πως η Seat, έτερη θυγατρική της Volkswagen, έχει εξοπλίσει 500.000 αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που φέρουν το λογισμικό που παραποιεί τα στοιχεία εκπομπής ρύπων.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ