Κλείσιμο

Αγγελία-προειδοποίηση στους πρόσφυγες καταχώρησε η Ουγγαρία στο Λίβανο

Ολοσέλιδη αγγελία στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Λιβάνου, την αν-Ναχάρ, με την οποία προειδοποιεί επίδοξους πρόσφυγες και μετανάστες ότι κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης αν εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία, καταχώρησε η ουγγρική κυβέρνηση.

Στην αγγελία, η Βουδαπέστη καθιστά σαφές πως οι Αρχές λαμβάνουν τα «σκληρότερα» μέτρα για να τιμωρήσουν όποιον μπαίνει παράτυπα στη χώρα.

Το αποθαρρυντικό μήνυμα της Βουδαπέστης έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν πως η Ευρώπη θα πρέπει να ενισχύσει χρηματοδοτικά τους μεγάλους προσφυγικούς καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στο Λίβανο και την Ιορδανία, ώστε να αποθαρρύνουν τους Σύρους που έχουν καταφύγει σε αυτές τις χώρες από το να επιχειρήσουν το ταξίδι προς την Ευρώπη.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορα με τη Σερβία ώστε να περιορίσουν τη μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών. Οι ουγγρικές Αρχές έχουν ήδη τοποθετήσει φράχτη από συρματοπλέγματα κατά μήκος της μεθορίου και κατασκευάζει και έναν δεύτερο, ενισχυμένο φράχτη.
Πηγή: skai.gr