Εκατοντάδες σπίτια στις φλόγες και μαζικές εκκενώσεις στην Καλιφόρνια

Ανεξέλεγκτη και με βαρύ απολογισμό μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με την περιοχή να έχει πλέον κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και περισσότερα από 400 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από τις φλόγες, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η πολιτειακή υπηρεσία πυροπροστασίας και δασοπροστασίας. Εκατοντάδες άλλα κτίσματα, όπως στάβλοι και αχυρώνες, έχουν αφανιστεί από την πύρινη λαίλαπα.

Ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το θύμα ή τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν από τις εστίες τους. Μαζική εκκένωση περίπου 1.300 ανθρώπων έγινε στην πόλη Μίντλταουν την Κυριακή, όταν η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια.

Η φωτιά έχει κατακάψει περισσότερα από 50.000 στρέμματα γης.

Σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», αξιωματούχος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως η φωτιά δεν βρίσκεται ούτε στο ελάχιστο υπό έλεγχο, ενώ περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί και δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Τέσσερις πυροσβέστες που υπέστησαν εγκαύματα στη γραμμή του καθήκοντος νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομεία της περιοχής.
Πηγή: skai.gr