Κλείσιμο

Γαλλία: Δημοσκόπηση καταδεικνύει μεταστροφή της κοινής γνώμης στο προσφυγικό

H γαλλική κοινή γνώμη κατέγραψε μια δραματική μεταστροφή και πλέον η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών τάσσεται υπέρ του ενδεχόμενου η χώρα τους να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες όπως τη Συρία, καταδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση, ενώ η Γαλλία υποδέχθηκε και σήμερα εκατοντάδες αιτούντες άσυλο.

Το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Elabe επισήμανε ότι το ποσοστό των Γάλλων που τάσσονται υπέρ των μεταναστών αυξήθηκε στο 53% από 44% πριν από μία εβδομάδα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες άλλαξαν γνώμη, αφότου είδαν τις εικόνες με τον μικρό πρόσφυγα Αϊλάν Κούρντι που πνίγηκε στο Αιγαίο και την θερμή υποδοχή που η Γερμανία επιφύλαξε στους αιτούντες άσυλο που καταφθάνουν εκεί.

«Τα στιγμιότυπα με τον Αϊλάν Κούρντι προκάλεσαν παγκόσμια ευαισθητοποίηση καθώς έδωσαν σε αυτήν την φρικιαστική κατάσταση ένα πρόσωπο, το πρόσωπο ενός μικρού παιδιού» δήλωσε ο επικεφαλής του Elabe Μπερνάρ Σανάνες.

«Υπάρχει ωστόσο και η ένοχη συνείδηση. Οι εικόνες που μεταδίδονται από τη Γερμανία έχουν αναμφίβολα αιφνιδιάσει και συνταράξει τους Γάλλους».

Καθώς η τελευταία δημοσκόπηση είναι ενθαρρυντική για τον σοσιαλιστική πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που υποσχέθηκε ότι η Γαλλία θα υποδεχθεί 24.000 μετανάστες, παραμένει να αποδειχθεί εάν οι δημοσκοπήσεις τις επόμενες εβδομάδες θα επιβεβαιώσουν τη μόνιμη μεταβολή της κοινής γνώμης.

Το 84% των υποστηρικτών του Εθνικού Μετώπου, από την άλλη, τάσσεται κατά της υποδοχής μεταναστών, ενώ ο επικεφαλής του ινστιτούτου σημειώνει ότι το 60% των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί τάσσεται επίσης κατά της μεγαλύτερης εισροής στη χώρα αιτούντων άσυλο.
Πηγή: skai.gr