Το ένα πέμπτο των Γερμανών έχει ήδη βοηθήσει τους πρόσφυγες

Ένας στους πέντε Γερμανούς έχει ήδη κάνει κάτι για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες, ενώ το 83% πιστεύει ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, που διενεργήθηκε από τις 4 ως τις 8 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, το 18% των ερωτηθέντων έχει ήδη κάνει κάτι για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα, ενώ το 23% δήλωσε ότι σκοπεύει να τους προσφέρει βοήθεια.

Στο ερώτημα «τι θα κάνετε για να υποστηρίξετε τους πρόσφυγες στη Γερμανία;», το 51% απάντησε ότι θα τους δωρίσει πράγματα.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, 83% εξέφρασε την άποψη ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την καταπίεση έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες χώρες. Μόνο το 8% αρνείται το δικαίωμα αυτό.

Στις ΗΠΑ στο ίδιο ερώτημα μόλις το 66% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι πρόσφυγες έχουν αυτό το δικαίωμα.

Παρόλα αυτά τα δύο τρίτα των Γερμανών (67%) δεν πιστεύουν ότι η χώρα τους έχει ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στους πρόσφυγες εξαιτίας του παρελθόντος της, με το 26% να έχει την αντίθετη άποψη.

Μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων σχεδόν οι μισοί (48%) πιστεύουν ότι η Γερμανία έχει μια ιδιαίτερη ιστορική ευθύνη.
Πηγή: skai.gr