Κλείσιμο

Ουγγαρία: Μετανάστες διέφυγαν από καταυλισμό

Περίπου 300 μετανάστες διέφυγαν από έναν ουγγρικό καταυλισμό υποδοχής μεταναστών κοντά στα σύνορα με τη Σερβία και κατευθύνθηκαν προς έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη νότια Ουγγαρία με τη Βουδαπέστη, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ακολουθεί την ομάδα που διέφυγε και σταμάτησε την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο. Πλάνα από τη δημόσια τηλεόραση δείχνουν αστυνομικούς με ειδική εξάρτυση για την αντιμετώπιση ταραχών να περικυκλώνουν τον καταυλισμό των μεταναστών.

Μετά το επεισόδιο αυτό, η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά τη μεθοριακή διάβαση του Ρόσζτσκε στα σύνορα με τη Σερβία.

Σε μία άλλη εξέλιξη, εκατοντάδες μετανάστες άρχισαν να περπατούν από τον ανατολικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, λέγοντας πως κατευθύνονται στην Αυστρία, μετέδωσε φωτογράφος του Ρόιτερς από τον σταθμό.

Οι μετανάστες άρχισαν να φεύγουν πεζή από τον σταθμό όταν δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν σε τρένα προς την Αυστρία, καθώς η Ουγγαρία έχει ακυρώσει τα δρομολόγια τρένων που ξεκινούν από τη Βουδαπέστη με προορισμό χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ