Κλείσιμο

Αιματοχυσία από τριπλή βομβιστική επίθεση στο Καμερούν

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 143 τραυματίστηκαν από τριπλή βομβιστική επίθεση στο βόρειο Καμερούν, όπου εκτυλίσσονται συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και της ισλαμιστικής νιγηριανής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι επιθέσεις έγιναν στο Κεράουα, μια πόλη στα βόρεια της χώρας, όπου τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των ισλαμιστών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Μια έκρηξη χτύπησε ένα στρατόπεδο που στέγαζε δυνάμεις του πεζικού, ενώ μια άλλη χτύπησε μια αγορά. Τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως του ανέφεραν ότι οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκαν από γυναίκες.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις σημερινές επιθέσεις, αλλά η ευθύνη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας στην πόλη Μαρουά, επίσης στον βορρά, που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους τον Ιούλιο, αποδόθηκε στους ισλαμιστές μαχητές.

Σε μια ξεχωριστή επίθεση που έφερε τα σημάδια της Μπόκο Χαράμ, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον πέντε χωρικούς στην βόρεια Νιγηρία την Τετάρτη, πριν εκδιωχθούν από κυβερνητικά στρατεύματα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters