Κλείσιμο

Δέσμευση πίστης στους Ρεπουμπλικάνους από τον Τραμπ

Δέσμευση πως δεν θα επιδιώξει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του 2016 υπέγραψε και επίσημα την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από βδομάδες πιέσεων από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Δεν βλέπω συνθήκες υπό τις οποίες θα σκίσω αυτή τη δέσμευση», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Πύργο Τραμπ της Νέας Υόρκης, ένα από τα πολλά κτήρια ιδιοκτησίας του στα οποία έχει δώσει το όνομά του.

Ο κ. Τραμπ προηγείται με μεγάλη διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, παρά τις προβλέψεις πως η δημοφιλία του και το προκλητικό, απολιτικό ύφος του εν τέλει θα χάσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων.

Σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters σε συνεργασία με την εταιρεία Ipsos, που δόθηκε στη δημοσιότητα την 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Τραμπ συγκέντρωνε την προτίμηση του 31% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων, τη στιγμή που ο δεύτερος Τζεμπ Μπους βρίσκεται στο 12%.

Μέχρι πρότινος, ο κ. Τραμπ είχε αποφύγει να δεσμευθεί πως δεν θα είναι υποψήφιος ως ανεξάρτητος σε περίπτωση που χάσει το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, προκαλώντας την κριτική άλλων διεκδικητών του χρίσματος.

Τυχόν ανεξάρτητη κάθοδος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016 αναμένεται να διαιρέσει τη συντηρητική ψήφο και να πλήξει τις πιθανότητες επικράτησης των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν και πάλι το Λευκό Οίκο μετά από οκτώ χρόνια προεδρίας του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή: skai.gr