Κλείσιμο

Μαντούρο: Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών

Η Πορτογαλία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει «μεγαλύτερο αριθμό» προσφύγων και μεταναστών από τους 1.500 που είχε ανακοινώσει ότι θα δεχθεί στο έδαφός της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Μιγκουέλ Ποϊάρες Μαντούρο.

Η απάντηση στη μεταναστευτική κρίση «δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Πορτογαλία είναι αλληλέγγυα και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων», είπε ο Ποϊάρες Μαντούρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Ελπίζουμε ότι αυτή η αλληλεγγύη θα επιδειχθεί και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.

«Ο αριθμός (των 1.500) είναι προσωρινός και εξαρτάται από τις προσπάθειες που θα καταβάλουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες», εξήγησε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Ρούι Μακέτε.
Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε κρίνει ότι η Πορτογαλία θα μπορούσε να φιλοξενήσει 2.400 πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο η Λισαβόνα είχε εκφράσει διαφωνίες επικαλούμενη την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε θυσίες αλλά χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη», τόνισε ο Μακέτε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ