Η Γερμανία μπορεί να αξιοποιήσει τους πρόσφυγες, αλλά θα κοστίσει

Η γερμανική οικονομία έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα, όμως οι προβλεπόμενες δαπάνες για την αφομοίωσή τους στη γερμανική κοινωνία θα αυξηθούν σημαντικά κατά τα επόμενα χρόνια δήλωσε σήμερα Τρίτη η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες.

Μόνο για το 2016, το Βερολίνο θα πρέπει να δαπανήσει 1,8 έως 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα από ό,τι αρχικά προβλεπόταν, ενώ τα επιπλέον ετήσια κονδύλια αναμένεται να φτάσουν τα 7 δισεκ. ευρώ το 2019.

Τα χρήματα θα διοχετευθούν σε επιδόματα ανεργίας και στήριξης, αλλά και για τη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας στους πρόσφυγες, τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου.

Η κ. Νάλες τόνισε πάντως πως η Γερμανία έχει το περιθώριο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες, με δεδομένο ότι έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας και πιο δυναμική οικονομία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Περισσότεροι εργαζόμενοι χρειάζονται σε πολλούς κλάδους της γερμανικής οικονομίας», είπε η κ. Νάλες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την κατάσταση ώστε να δώσουμε στους πρόσφυγες που έχουν έρθει σε εμάς νόμιμα μια ευκαιρία σε μια νέα και καλύτερη ζωή στη Γερμανία», προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr