Βιέννη: Διαδήλωση για τους 71 νεκρούς μετανάστες

Σχεδόν 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε στη Βιέννη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αρχές τους μετανάστες, λίγες ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα 71 προσφύγων μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο φορτηγό-ψυγείο, σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στον σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ και έκαναν πορεία σε έναν κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης. Την ίδια ώρα, στον Καθεδρικό της αυστριακής πρωτεύουσας ήταν σε εξέλιξη μια θρησκευτική τελετή στη μνήμη των 71 θυμάτων.

"Φτάνει πια, όχι άλλοι νεκροί, βάσανα και διώξεις" τόνισε ο αρχιεπίσκοπος της Βιένης, καρδινάλιος Κριστόφ Σένμπορν, παρουσία πολλών μελών της αυστριακής κυβέρνησης. Ήταν "υπέρμετρα φρικτή" η μοίρα αυτών των προσφύγων, μεταξύ των οποίων ήταν και τέσσερα παιδιά, συνέχισε.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχαν αφιχθεί στον σταθμό Βέστμπανχοφ πολλά τρένα από την Ουγγαρία που μετέφεραν εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν να φύγουν για τη Γερμανία και είχαν μπλοκαριστεί επί πολλές ώρες στα σύνορα. Πολλοί από αυτούς -στην πλειονότητά τους δεν έχουν βίζες-επιβιβάστηκαν κατόπιν σε ένα τρένο με προορισμό το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας ενώ άλλοι πήραν το τρένο για το Μόναχο.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ