Κλείσιμο

Ουκρανία: Ο υφυπουργός Εσωτερικών και 2 γάλλοι δημοσιογράφοι μεταξύ των τραυματιών

Ένας υφυπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης καθώς και δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των περίπου 100 ανθρώπων που τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας στο Κίεβο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.

"Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Βάσιλ) Πασκάλ τραυματίστηκε από θραύσμα" είπε ο Αβάκοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι 111.Ukraina.

"Δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που εργάζονται για ένα τηλεοπτικό κανάλι τραυματίστηκαν επίσης και βρίσκονται τώρα στο νοσοκομείο", πρόσθεσε.

Ο Αβάκοφ επέρριψε την ευθύνη για τις συγκρούσεις στο κόμμα Σβόμποντα και τον ηγέτη του, τον Ολέγκ Τιαχνίμποκ. "Πιστεύω ότι είναι έγκλημα και όχι πολιτική δήλωση" είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα σε βάθος για τις ταραχές. "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί (....) δεν θα επιτρέψω να γίνει", τόνισε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση τις συνταγματικές τροποποιήσεις που εισηγήθηκε ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο για την αποκέντρωση της εξουσίας.

Το εθνικιστικό κόμμα Σβόμποντα ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές αρχές φέρουν την ευθύνη για τις ταραχές.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ζήτησε από την πλευρά του την άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Κίεβο.

"Μολονότι δεν είναι ένα επεισόδιο στο οποίο στοχοθετήθηκαν συγκεκριμένα δημοσιογράφοι, ανησυχώ και καλώ τις αρχές να ερευνήσουν τάχιστα το θέμα, όπως και παλαιότερες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Πηγή: skai.gr