Κλείσιμο

Υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ΕΕ είναι οι βρετανοί

Η πλειοψηφία των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματίσει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium Research αποκάλυψε ότι το 58% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Από τη δημοσκόπηση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Κυριακή, προκύπτει ακόμη ότι το 67% των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί περισσότερες εξουσίες στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη νομοθεσία, τους φόρους, τα δημόσια έξοδα και τον σχεδιασμό.

Περίπου το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η οικονομία της χώρας θα βελτιωνόταν σε περίπτωση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 2.150 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο το διάστημα 21-25 Αυγούστου.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του 2017. Ο Κάμερον επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της χώρας με την ΕΕ, που θα περιλαμβάνει μεγαλύτερη αυτονομία ως προς τον καθορισμό της εθνικής πολιτικής για το μεταναστευτικό.
Πηγή: skai.gr