Ποινές σε 197 ανθρώπους επέβαλε η Κίνα για τη διάδοση φημών

Ποινές σε 197 ανθρώπους επέβαλαν οι κινεζικές Αρχές για την διάδοση φημών στο διαδίκτυο σχετικά με την πρόσφατη κατάρρευση των κινεζικών χρηματιστηρίων και τις πολύνεκρες εκρήξεις στο λιμάνι της Τιαντζίν, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Ανάμεσα στα άτομα που τιμωρήθηκαν βρίσκονται δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα χρηματιστήρια, σύμφωνα με το Xinhua, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Οι συλληφθέντες φέρεται να διέδωσαν φήμες, παραδείγματος χάριν, για αυτοκτονίες λόγω των μεγάλων πτώσεων στα χρηματιστήρια, ή για «τουλάχιστον 1.300 νεκρούς» από τις χημικές εκρήξεις στην Τιαντζίν.

Η πτώση των αγορών «έσβησε» δισεκατομμύρια ευρώ από τις αξίες των κινεζικών μετοχών. Στην Τιαντζίν, τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 23 αγνοούνται από τις συγκλονιστικής εκρήξεις, που σημειώθηκαν σε αποθήκες όπου βρίσκονταν επικίνδυνες χημικές ύλες. Σύμφωνα με το Xinhua, 367 άτομα νοσηλεύονται ακόμα, εκ των οποίων 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται και άνθρωποι που φέρεται να διέδωσαν στασιαστικές φήμες ενόψει των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 70 ετών από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες θα λάβουν χώρα την Πέμπτη, με κορύφωση τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο.
Πηγή: skai.gr