91 εκτελέσεις τον τελευταίο μήνα από το ΙΚ

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μέσα σε έναν μήνα 91 ανθρώπους -το ένα τρίτο από αυτούς ήταν άμαχοι- στις ζώνες που ελέγχουν στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου το ΙΚ εκτέλεσε 91 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 32 ήταν άμαχοι, κατηγορώντας τους για διάφορα «εγκλήματα». Στους εκτελεσθέντες περιλαμβάνονται και μέλη του ίδιου του ΙΚ, αντάρτες και στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μεταξύ των εγκλημάτων που τιμωρούνται με θάνατο από το ΙΚ είναι η άσκηση μαγείας, η ομοφυλοφιλία και η συνεργασία με τον αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι σουνίτες τζιχαντιστές, που ελέγχουν περιοχές στις επαρχίες Χομς, Χάμα, Ντέιρ Εζόρ, Χασάκε, Ράκα και Χαλέπι, κατηγορούνται από τον ΟΗΕ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στις περιοχές αυτές διαπράττουν απαγωγές, βιασμούς, αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς ανθρώπων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ