Τρία παιδιά βρέθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση σε φορτηγό διακινητών στην Αυστρία

Νέο δυνητική τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες αποφεύχθηκε στην Αυστρία.

Τρία παιδιά βρέθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση αφού διασώθηκαν από φορτηγό διακινητών, όπου επέβαιναν 26 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Τα παιδιά εντοπίστηκαν  σε κατάσταση προχωρημένης αφυδάτωσης και διακομίστηκαν, μαζί με τους γονείς τους νοσοκομείο της πόλης Μπραουνάου, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

«Το ιατρικό προσωπικό μας είπε πως δεν θα άντεχαν πολύ ακόμα», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, όπως μεταδίδει το κρατικό αυστριακό πρακτορείο APA.

Οι επιβαίνοντες φέρεται να προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές.

Το νέο περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά τη σοκαριστική ανακάλυψη 71 πτωμάτων μέσα σε ένα φορτηγό στην Αυστρία. Τέσσερις ύποπτοι που πιστεύεται ότι συνδέονται με το περιστατικό έχουν συλληφθεί στην Ουγγαρία και έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Η πρωτοφανής προσφυγική κρίση που πλήττει την Ε.Ε., εν μέσω σειράς κρίσεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, έχει προκαλέσει τριβές μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά και κριτική από το εξωτερικό.

Σκληρή κριτική στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που αρνούνται να δεχτούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα εδάφη του άσκησε, μέσω της γερμανικής «Die Welt», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας πως την ίδια στιγμή η Μεσόγειος μετατρέπεται σε «ομαδικό τάφο» αβοήθητων ανθρώπων.

«Δεν πρόκειται για αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά για καταφανή αποτυχία μερικών κυβερνήσεων, που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη και κατ’ αυτόν τον τρόπο εμποδίζουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση», δήλωσε ο κ. Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, λίγες εβδομάδες μετά την αντίδραση ορισμένων χωρών στην μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, περίπου 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ευρώπη το πρώτο οκτάμηνο του 2015, ενώ περισσότεροι από 2.500 έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους.

Η κλιμάκωση της κρίσης προκάλεσε την Παρασκευή και την επικριτική παρέμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με τον γενικό γραμματέα Μπαν Κι-μουν να σημειώνει με νόημα πως χρειάζεται μια κοινή λύση στο πρόβλημα, με ανθρωπιά και «σε βάθος απαντήσεις».
Πηγή: skai.gr