Ουγγαρία: 3 συλλήψεις μετά τον εντοπισμό 71 νεκρών μεταναστών σε φορτηγό

Σε τρεις συλλήψεις προέβη σήμερα Παρασκευή η ουγγρική αστυνομία μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 71 νεκρών μεταναστών σε φορτηγό. Πρόκειται για μια νέα μακάβρια τραγωδία την ώρα που δεκάδες μετανάστες οι οποίοι αναχώρησαν από τη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους χθες σε ναυάγιο.

Στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Krone αναφέρει ότι ερευνητές εντόπισαν ότι το δίκτυο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων φθάνει μέχρι τη Ρουμανία. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ουγγρική ή την αυστριακή αστυνομία.

Παράλληλα, το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 71 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, μέσα στο φορτηγό - ψυγείο. Σύμφωνα με την Krone, δεν βρέθηκαν νεκρά παιδιά ανάμεσα στα θύματα που πιστεύεται ότι ήταν μετανάστες οι οποίοι πέθαναν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό είχε αναχωρήσει από τη Βουδαπέστη την Τετάρτη και εισήλθε στην Αυστρία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, όπου εθεάθη από αυτόπτες μάρτυρες. Ο οδηγός του, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι Ρουμάνος, έχει εξαφανιστεί.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ