Νέο debate για τους υποψηφίους του ρεπουμπλινανικού χρίσματος στο CNN

Το CNN σε συνεργασία με την Προεδρική Βιβλιοθήκη Ronald Reagan οργανώνουν για τις 16 Σεπτεμβρίου τηλεοπτικό debate ανάμεσα στους υποψηφίους για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι είναι 17 αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν ώστε να προσκληθούν.

 Ένα από τα κριτήρια είναι οι υποψήφιοι να συγκεντρώνουν τουλάχιστον 1% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων και με βάση την τελευταία δημοσκόπηση του CNN ο πρώην κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Γκίλμορ φαίνεται πως συγκεντρώνει ποσοστό μικρότερο του 1%.

Υπογραμμίζεται πως η ίδια η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, κα Νάνσι Ρέιγκαν απέστειλε 16 προσκλήσεις στους υποψηφίους προσκαλώντας τους στο debate της 16η Σεπτεμβρίου. Οι υποψήφιοι όπως και στο πρόσφατο debate που διοργάνωσε το Fox News, θα χωριστούν σε δύο ομάδες με την πρώτη να περιλαμβάνει τους top 10 σε δημοτικότητα.

Υπογραμμίζεται πως μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου είναι πιθανό να μεταβληθούν τα ποσοστά δημοτικότητας των υποψηφίων και να υπάρχουν τελικώς 17 προσκεκλημένοι στο debate.
Πηγή: skai.gr