Κλείσιμο

Ομηρεία σε ξενοδοχείο στο Μαλί: Aξιωματούχος του ΟΗΕ ένας εκ των νεκρών

Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, ήταν ένας από τα τουλάχιστον οχτώ θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης σε ξενοδοχείο του Μαλί, όπου διαμένουν δυτικοί διπλωμάτες και τουρίστες.

Ο αξιωματούχος αποτελούμε μέρος της ειρηνευτικής ομάδας των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα (ΜΙNUSMA). Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη του οργανισμού, ο οποίος ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Η ομηρεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αριθμός των τρομοκρατών που βρίσκονται εντός του ξενοδοχείου αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε τέσσερις ή πέντε. Ο αριθμός των ομήρων είναι αδιευκρίνιστος.

Τα θύματα είναι «τέσσερις Μαλινέζοι στρατιώτες, δύο τρομοκράτες και ένας λευκός ξένος», ανέφερε σε γραπτό μήνυμά του ο εκπρόσωπος Σουλεϊμάν Μαϊγκά.

Οι δράστες της επίθεσης έχουν οχυρωθεί στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, κρατώντας ως όμηρους αρκετούς τουρίστες, ο αριθμός των οποίων είναι αδιευκρίνιστος, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα πτώμα βρίσκεται έξω από το ξενοδοχείο.

«Οι ένοπλοι έχουν αποσυρθεί μέσα στο ξενοδοχείο και έχουν πάρει μαζί τους ομήρους. Ο στρατός αναζητά μια λύση» τονίζει ο Μαϊγκά. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Μεταξύ των ομήρων βρίσκεται και ένας Ρώσος τουρίστας. Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει ότι κρατούνταν και τρεις Ρώσοι πολίτες, πληροφορία η οποία διαψεύστηκε από την ρωσική πρεσβεία.

Σημειώνεται ότι αυτή, είναι η τρίτη αιματηρή επίθεση στο Μαλί μέσα σε μία εβδομάδα. Τζιχαντιστικές ομάδες είχαν πάρει υπό τον έλεγχο τους το Βόρειο Μαλί το 2012, πριν την έναρξη των επιχειρήσεων του γαλλικού στρατού τις οποίες κατάφερει να εκδιώξει τον Ιανουάριου του 2013.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr