Τουλάχιστον δυο νεκροί στρατιώτες στην Τουρκία σε ενέδρα του PKK

Τουλάχιστον δυο άνδρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα Τρίτη σε ενέδρα που αποδίδεται σε αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Η επίθεση έλαβε χώρα στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ. Οι δράστες έπληξαν οχηματοπομπή στρατιωτών και χωροφυλάκων με νάρκη που είχαν τοποθετήσει στο δρόμο, και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ.

Δυο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ το ιδιωτικό πρακτορείο Dogan μεταδίδει πως σκοτώθηκε και ένας χωροφύλακας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, στην περιοχή βρίσκεται εξέλιξη επιχείρηση του τουρκικού στρατού, με αεροπορική υποστήριξη, για τον εντοπισμό των δραστών.

Η Τουρκία άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις του PKK στα τέλη Ιουλίου, κατηγορώντας τους κούρδους αντάρτες για συμμετοχή σε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Από την πλευρά του, το PKK κατηγορεί την Άγκυρα πως επιδεικνύει αδικαιολόγητη ανοχή απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που επιχειρούν στη βόρεια Συρία και οι οποίοι φαίνεται πως βρίσκονται πίσω από μια πρόσφατη βομβιστική επίθεση που κατέληξε στο θάνατο 32 Κούρδων κοντά στην τουρκική πλευρά των τουρκο-συριακών συνόρων.

Η νέα κρίση απειλεί την εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ της Άγκυρας και του PKK.
Πηγή: skai.gr