Πακιστάν: Εκτελέστηκε άνδρας που ίσως ήταν ανήλικος όταν διέπραξε το έγκλημά του

Στον απαγχονισμό ενός άνδρα ο οποίος σύμφωνα με τους δικηγόρους του ήταν ανήλικος όταν διέπραξε το έγκλημά του προχώρησε τα ξημερώματα της Τρίτης το Πακιστάν.

Οι συνήγοροι του Σαφτκάτ Χουσαΐν υποστηρίζουν πως ο πελάτης τους ήταν μόλις 15 ετών όταν, το 2004, φέρεται να σκότωσε ένα 7χρονο αγόρι στο Καράτσι.

Παράλληλα, έχουν καταγγείλει πως ομολόγησε μόνο αφότου βασανίστηκε από την Αστυνομία, ενώ εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών έχουν αποφανθεί πως η δίκη δεν τελέσθηκε με βάση τα απαραίτητα στάνταρτ.

Η εκτέλεση του Χουσαΐν είχε αναβληθεί τέσσερις φορές, με τους δικηγόρους του να προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν πως ήταν ανήλικος το 2004 και συνεπώς, βάσει της πακιστανικής νομοθεσίας, δεν είναι δυνατό να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.

Οι Αρχές ερεύνησαν και απέρριψαν τις θέσεις της υπεράσπισης, όμως το πόρισμά τους δεν δημοσιοποιήθηκε.

Οι συγγενείς του νεκρού κατήγγειλαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Χουσαΐν δεν εκτελέστηκε με σωστό τρόπο. «Υπάρχει ένα σημάδι από κόψιμο στο λαιμό του, και ο μισός λαιμός είναι χωρισμένος από το κορμί του», είπε ένας από τους αδελφούς του, αφού παρέλαβε τη σορό του Σαφτκάτ.

Το Πακιστάν υπολογίζεται πως έχει εκτελέσει περίπου 180 με 200 ανθρώπους από τον Δεκέμβριο, δηλαδή σε διάστημα περίπου εννέα μηνών, αφότου διέκοψε το μορατόριουμ για τη θανατική ποινή μετά την πολύνεκρη επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο στην Πεσαβάρ.
Πηγή: skai.gr