Mαλαισία: Από Boeing 777 το φτερό του νησιού Ρεϊνιόν - Βρέθηκε και 2ο κομμάτι

Σε Boeing 777, όπως το μοιραίο αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες που αγνοείται από το Μάρτιο του 2014 ανήκει το τμήμα φτερού, μήκους δύο μέτρων, που είχε εντοπιστεί προ ημερών, όπως επιβεβαίωσαν την Κυριακή οι Μαλαισιανές αρχές. Το κομμάτι αυτό, που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού ανοιχτά της Μαδαγασκάρης, είχε μεταφερθεί στη Γαλλία για να διαπιστωθεί αν προέρχεται από την πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines. Σύμφωνα με την Κουάλα Λουμπούρ, η ταυτοποίηση έγινε από κοινού τις γαλλικές αρχές, την κατασκευάστρια εταιρεία, και εμπειρογνώμονες των Αμερικανικών αρχών. 

Νέο τμήμα του αεροσκάφους φαίνεται όμως ότι εντοπίστηκε και την Κυριακή. Το αντικείμενο, που είναι η πόρτα ενός αεροσκάφους, παραδόθηκε στις αρχές, και φέρει πάνω του κάποιου είδους επιγραφή. 

Από την πλευρά του, ένας άνδρας, ο οποίος εργάζεται στο νησί Ρεϊνιόν, ισχυρίστηκε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι πριν από τρεις μήνες είχε εντοπίσει ένα κάθισμα στην ίδια παραλία με αυτή που βρέθηκε το φτερό.

Ο άνδρας, ονόματι Νίκολας Φεριέ, βρήκε το κάθισμα στις αρχές Μαΐου αλλά υποστηρίζει ότι «μόνο την περασμένη Τετάρτη συνειδητοποίησα από πού θα μπορούσε να προέρχεται». «Πιθανότατα να προερχόταν από αυτή την πτήση» εκτίμησε.

Ο Φεριέ όμως δηλώνει ότι έκαψε τόσο αυτό, όσο και άλλα μικροευρήματα που ξεβράστηκαν στην ακτή. «Αυτή είναι η δουλειά μου. Μαζεύω σκουπίδια και τα καίω».
Πηγή: skai.gr