Έρευνα με «καρφιά» αρχίζει η Τουρκία για τους νεκρούς άμαχους Κούρδους

Τη διενέργεια έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νεκρούς αμάχους από τις αεροπορικές επιδρομές κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει με νόημα πως «είναι γνωστό» ότι στο «τρομοκρατικό στρατόπεδο» που έγιναν οι επίμαχοι βομβαρδισμοί «δεν υπήρχαν άμαχοι», αλλά αντίθετα ήταν παρόντα ανώτερα στελέχη του PKK.

Η Άγκυρα επισημαίνει επίσης πως η επιλογή των στόχων πριν τις αεροπορικές επιδρομές γίνεται αφού έχει κριθεί «με βεβαιότητα» ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στην περιοχή.

Παρά ταύτα, το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών καταγγέλλει πως η «τρομοκρατική οργάνωση» του PKK «χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες» ουσιαστικά επιρρίπτοντας την όποια ευθύνη στην πλευρά των ανταρτών.

Μάλιστα, η Άγκυρα σημειώνει πως η έρευνα θα διενεργηθεί σε συνεργασία με τη διοίκηση του κουρδικού θύλακα του βόρειου Ιράκ, η οποία νωρίτερα το Σάββατο καταδίκασε μεν τις τουρκικές επιθέσεις, όμως ταυτόχρονα κάλεσε το PKK να αποχωρήσει από τα εδάφη της ώστε να προστατευθούν οι ζωές του άμαχου πληθυσμού.
Πηγή: skai.gr