Έφτασε στο κέντρο ερευνών το πιθανό συντρίμμι του χαμένου Boeing

Σε κέντρο στρατιωτικών δοκιμών κοντά στην Τουλούζη της Γαλλίας παραδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το τμήμα φτερού που ενδέχεται να ανήκει στο εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

Η ανάλυση του συντριμμιού από γάλλους εμπειρογνώμονες αναμένεται να αρχίσει την Τετάρτη.

Εάν αποδειχτεί ότι όντως προέρχεται από τη χαμένη πτήση MH370, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην έρευνα για τη λύση ενός εκ των μεγαλύτερων μυστηρίων στην σύγχρονη αεροπλοΐα.

Το Boeing 777 της Malaysia Airlines, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014, μετά από περίπου μια ώρα πτήσης, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ και Πεκίνου.

Όλες τα διαθέσιμα στοιχεία καταδεικνύουν πως, για άγνωστο λόγο, το αεροσκάφος εγκατέλειψε την πορεία του και κινήθηκε προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου και πιστεύεται πως συνετρίβη, με δεδομένα τα περιορισμένα αποθέματα καυσίμων που διέθετε.

Παρά την τεράστια πολυεθνική επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους – που έχει καλύψει δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού – 17 πλέον μήνες μετά την εξαφάνισή του δεν έχει βρεθεί κανένα απτό στοιχείο που να λύνει το μυστήριο.

Όλα αυτά θα αλλάξουν αν αποδειχτεί πως το κομμάτι φτερού ανήκει στο χαμένο Boeing.

Το συντρίμμι βρέθηκε στο γαλλικό νησί Λα Ρεϊνιόν, ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Με αυτό ως αρχή, θα πρέπει στη συνέχει να μελετηθούν τα θαλάσσια ρεύματα που θα μπορούσαν να μεταφέρουν το φτερό ως εκεί, ώστε, αν είναι δυνατό, να προσδιοριστεί καλύτερα η περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.
Πηγή: skai.gr