Βαρύς «λογαριασμός» με πάνω από 1.300 νεκρούς στο Ιράκ τον Ιούλιο

Τουλάχιστον 1.332 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βίαια περιστατικά στο Ιράκ τον Ιούλιο, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Ηνωμένα Έθνη. Σε 2.108 ανέρχονται οι τραυματίες.

Η εικόνα πάντως ήταν ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με τον Ιούνιο, όταν η αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ κατέγραψε τουλάχιστον 1.466 νεκρούς και 1.687 τραυματίες.

Το μεγαλύτερο φόρο αίματος πλήρωσε για μια ακόμα φορά ο άμαχος πληθυσμός, με 844 νεκρούς, ενώ στους νεκρούς συγκαταλέγονται και 488 μέλη του ιρακινού στρατού και φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών που συμμετέχουν στις μάχες κατά του ΙΚ.

Γεωγραφικά, το μεγαλύτερο τίμημα, με 335 νεκρούς, πλήρωσε η περιοχή της Βαγδάτης, η οποία έχει πληγεί από σειρά βομβιστικών επιθέσεων.

Ο απολογισμός του ΟΗΕ δεν περιλαμβάνει θανάτους που έλαβαν χώρα στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, ούτε θανάτους που προκλήθηκαν από τις μεγάλες στερήσεις που υφίστανται οι εσωτερικά εκτοπισμένοι πρόσφυγες.

Τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών δόθηκαν στη δημοσιότητα τη στιγμή που τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από εκρήξεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας.
Πηγή: skai.gr