Έφθασε στο Παρίσι το τμήμα φτερού που ανακαλύφθηκε στο νησί Λα Ρεϊνιόν

Το τμήμα φτερού που ανακαλύφθηκε στο γαλλικό νησί Λα Ρεϊνιόν έφθασε σήμερα το πρωί στη μητροπολιτική Γαλλία, όπου θα εξετασθεί τις προσεχείς ημέρες από ειδικούς για να προσδιορισθεί αν πρόκειται πράγματι για συντρίμμι της πτήσης MH370 που έχει εξαφανισθεί από τον Μάρτιο του 2014.

Η πτήση AF671, που μετέφερε το τμήμα του φτερού, προσγειώθηκε στο παρισινό αεροδρόμιο του Ορλύ στις 06:17 (τοπική ώρα, 07:17 ώρα Ελλάδας) προεχόμενη από το Σεν-Ντενί της Ρεινιόν.

Συσκευασμένο σ' ένα κιβώτιο, αυτό το θραύσμα μήκους δύο μέτρων ανακαλύφθηκε την Τετάρτη σε μια παραλία του γαλλικού νησιού στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό και πρόκειται τώρα να μεταφερθεί οδικώς, συνοδεία χωροφυλάκων, σε εργαστήριο κοντά στην Τουλούζη (νοτιοδυτική Γαλλία) όπου την Τετάρτη θα αρχίσει η εξέτασή του από εμπειρογνώμονες.

Κομμάτια μιας καφέ βαλίτσας που βρέθηκαν την Πέμπτη κοντά σ' αυτό το τμήμα φτερού θα εξετασθούν επίσης από ειδικούς σε εργαστήριο της Χωροφυλακής κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με την εισαγγελία. Δεν έχει διευκρινισθεί πόσο θα διαρκέσει η εξέτασή τους.

Τη Δευτέρα, ένας από τους τρεις γάλλους δικαστικούς στους οποίους έχει ανατεθεί η έρευνα, ένας αντιπρόσωπος των μαλαισιανών δικαστικών αρχών, ένας άλλος του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), γάλλοι χωροφύλακες και μαλαισιανοί εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν στο Παρίσι. Η γαλλική δικαιοσύνη έχει επιληφθεί επειδή τέσσερα από τα 239 θύματα της καταστροφής της 8ης Μαρτίου 2014 είναι Γάλλοι.

Η αμερικανική εταιρεία Boeing ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι πρόκειται να στείλει μια "τεχνική" ομάδα στη Γαλλία για να συμμετάσχει στην έρευνα των εμπειρογνωμόνων.
Πηγή: skai.gr