Την έκδοση του φονιά του λιονταριού Cecil ζητά η Ζιμπάμπουε

Την έκδοση του αμερικανού οδοντιάτρου που πλήρωσε για να κυνηγήσει και να σκοτώσει το λιοντάρι Cecil επιδιώκει η Ζιμπάμπουε, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή η υπουργός Περιβάλλοντος Όπα Μουτσινγκούρι.

Στην πρώτη επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης της αφρικανικής χώρας μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η κ. Μουτσινγκούρι υποστήριξε πως οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη εκκινήσει τη διαδικασία έκδοσης του 55χρονου Γουόλτερ Πάλμερ από τις ΗΠΑ, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από την πρεσβεία της Ζιμπάμπουε στην Ουάσιγκτον.

Η υπουργός χαρακτήρισε «παράνομη» τη θανάτωση του διάσημου λιονταριού και κάλεσε τις αμερικανικές Αρχές να συνεργαστούν ώστε να ο 55χρονος οδοντίατρος – που φέρεται πλήρωσε 50.000 δολάρια ώστε να κυνηγήσει τον Cecil – να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Πάλμερ δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια δημόσια εμφάνιση από τότε που αποκαλύφθηκε ότι σκότωσε τον 13χρονο Cecil, όμως έχει διαμηνύσει μέσω εκπροσώπου του πως είχε προσλάβει επαγγελματίες οδηγούς για το κυνήγι και πίστευε ότι οι απαραίτητες άδειες ήταν εν τάξη.

Ο Cecil ήταν προστατευόμενο ζώο που αποτελούσε μέρος ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Παρασύρθηκε εκτός του πάρκου όπου ζούσε με δόλωμα το πτώμα ενός ζώου και σκοτώθηκε με ένα τόξο. Ο κ. Πάλμερ είναι κυνηγός τροπαίων, στη συνέχει αποκεφάλισε το νεκρό ζώο.
Πηγή: skai.gr