Καταδικάζει την επίθεση στη δυτική όχθη το Υπουργείο Εξωτερικών - Καταδίκη και από τις ΗΠΑ (upd)

Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει την επίθεση σε παλαιστινιακή οικία που σημειώθηκε εχθές και είχε ως θύμα ένα βρέφος.

Αναλυτικότερα το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χθεσινοβραδινό εμπρησμό οικίας παλαιστινίων στο χωριό Duma στην Δυτική Όχθη που οδήγησε στην τραγική απώλεια της ζωής ενός βρέφους. Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια που αποδεικνύει την τραγικά αδιέξοδη δράση του φανατισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος της αποκρουστικής αυτής επίθεσης, οι υπαίτιοι της οποίας πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιων της δικαιοσύνης από τις Ισραηλινές Αρχές που έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση.

Η ανθρώπινη αυτή τραγωδία καταδεικνύει ότι, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση της Ισραηλο-Παλαιστινιακής διένεξης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ με ανακοίνωσή τους «καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη τρομοκρατική επίθεση» που διαπράχθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Παλαιστινίου βρέφους. 

«Χαιρετίζουμε την εντολή που δόθηκε από τον πρωθυπουργό (του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου στις δυνάμεις ασφαλείας να προσφύγουν σε κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να συλλάβουν τους δολοφόνους που διέπραξαν αυτό που χαρακτήρισε μια τρομοκρατική ενέργεια και να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών σε ένα δελτίο τύπου που συντάχθηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένο ύφος.

Εκφράζοντας φόβους σχετικά με έναν νέο κύκλο βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η αμερικανική διπλωματία «άσκησε πιέσεις σε όλα τα μέρη να διατηρήσουν την ηρεμία και να αποφύγουν να υποδαυλίσουν την ένταση έπειτα από αυτό το τραγικό γεγονός».
Πηγή: skai.gr