Στήριξη από τις ΗΠΑ στη νέα κυβέρνηση της Μολδαβίας

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης Mark C. Toner, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χαιρέτισε την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της Μολδαβίας και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τη μάχη ενάντια στη διαφθορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Καλωσορίζουμε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Ανυπομονούμε να εργαστούμε από κοινού με τον Πρωθυπουργό Strelet και το επιτελείο του ώστε να ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες που έχουν στόχο το καλό του μολδαβικού λαού, ο οποίος και ψήφισε για ένα καλύτερο μέλλον και ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες ώστε να βοηθήσουν τη Μολδαβία να πατάξει φαινόμενα διαφθοράς και δηλώνουν πρόθυμες να ενισχύσουν τις προσπάθειες για διαρθρωτικές αλλαγές. Αναφορικά με το ζήτημα της Υπερδνειστερίας οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επιθυμούν μία αμοιβαία αποδεκτή και ειρηνική διευθέτηση, στηρίζοντας την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας και το ειδικό καθεστώς στην Υπερδνειστερία».

Δείτε και το σχετικό «τιτίβισμα» του State Department:
Πηγή: skai.gr