Η Royal Dutch Shell κόβει 6.500 θέσεις εργασίας

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα πως πρόκειται άμεσα να περικόψει από το δυναμικό της 6.500 θέσεις εργασίας. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος του σχεδίου της εταιρείας για περικοπές εξόδων ειδικά σε μία περίοδο που οι τιμές των πετρελαιοειδών «κατρακυλούν».

Η Shell, η οποία σήμερα αριθμεί 94.000 άτομα προσωπικό, τόνισε πως πρόκειται να αναβάλει για μεγάλο χρονικό διάστημα και τις έρευνες για νέα κοιτάσματα καθώς αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ben van Beurden τόνισε: «Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να δείξουμε ενισχυμένα αντανακλαστικά ειδικά σε μία περίοδο ύφεσης όπως αυτή που διάγουμε ειδικά στον τομέα του πετρελαίου. Ακολουθούμε μία προσεκτική στρατηγική ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον πιο ανώδυνο τρόπο τις συνέπειες της συγκεκριμένης ύφεσης».

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην πώληση της συμμετοχής της στην ιαπωνική εταιρεία Showa, η οποία φθάνει το 33%, στον όμιλο πετροχημικών Idemitsu για ένα ποσό το οποίο εικάζεται πως θα ξεπεράσει τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Shell είχε εισροές 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πωλήσεις συμμετοχών το 2014 και το 2015 και εκτιμάται πως θα εισπράξει περίπου 30 δισεκατομμύρια από αντίστοιχες πωλήσεις για την περίοδο 2016-2018.
Πηγή: skai.gr