O «βασιλιάς» Μουλά Ομάρ απέθανε ζήτω ο νέος «βασιλιάς»...

Οι Ταλιμπάν φαίνεται πως μετά και την επίσημη επιβεβαίωση για το θάνατο του ηγέτη τους, Μουλά Ομάρ προχώρησαν στην επιλογή του νέου επικεφαλής τους. 

Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στη διοίκηση των Ταλιμπάν ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής του Μουλά Ομάρ, Mullah Akhtar Mansour, φαίνεται πως αναλαμβάνει τα ινία.

Πηγές του BBC τονίζουν πως η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου για την ηγεσία των Ταλιμπάν ήρθε μετά από έντονες εσωτερικές διεργασίες και αν και η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, φαίνεται πως προκρίθηκε λόγο του ειδικού βάρους που έχει το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο και θεωρείται από πολλούς εντός των Ταλιμπάν ως συνεχιστής του έργου του Μουλά Ομάρ.

Ρεπορτάζ του BBC αναφέρει επίσης, πως η συγκεκριμένη κίνηση εάν όπως όλα δείχνουν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στο εσωτερικό των Ταλιμπάν καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν επιθυμούν να ευοδωθεί η συγκεκριμένη επιλογή.

Σημειώνεται πως πηγές από το Πακιστάν όπου είχαν εκκινήσει οι συνομιλίες της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν και των Ταλιμπάν, αναφέρουν πως οι διαδικασίες έχουν διακοπεί καθώς οι εξελίξεις είναι σημαντικές και πολύ πιθανό θα αλλάξουν τις μεταξύ των δύο πλευρών ισορροπίες.
Πηγή: skai.gr