Κλείσιμο

Μαλαισία: Σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του φτερού προέρχεται από το Boeing



Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι είναι "σχεδόν βέβαιο" πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στο νησί της Μαδαγασκάρης, ανήκουν στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μού το είπε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

Κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί από την πτήση MH370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

Από την πλευρά τους οι γαλλικές αρχές, που ερευνούν το σημείο, δεν απέκλεισαν σήμερα το ενδεχόμενο τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν χθες στο νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, να ανήκουν στο Μπόινγκ 777 το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάρτιο του 2014.

Η προέλευση των συντριμμιών "δεν έχει ταυτοποιηθεί" και "καμία υπόθεση δεν αποκλείεται, περιλαμβανομένης και εκείνης του να προέρχονται από το Μπόινγκ 777", ανέφερε η νομαρχία της Ρεϊνιόν.

Το γραφείο της γαλλικής πολιτικής αεροπορίας που ειδικεύεται στην έρευνα και την ανάλυση "κλήθηκε να συντονίσει τη γαλλική έρευνα και τη διεθνή έρευνα, που πραγματοποιούνται κυρίως από Μαλαίσιους και Αυστραλούς ειδικούς", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Μήκους δύο μέτρων, τα συντρίμμια, που μοιάζουν να είναι ένα κομμάτι από το φτερό του αεροσκάφους, βρέθηκαν χθες στο Σαν Αντρέ της Ρεϊνιόν στην ανατολική ακτή του γαλλικού νησιού, από τους υπαλλήλους μίας εταιρίας για τον καθαρισμό των ακτών.

Μαλαίσιοι ερευνητές βρίσκονται καθ΄οδόν προς τη Ρεϊνιόν, στην προσπάθεια να προσδιορίσουν αν τα συντρίμμια μπορεί να ανήκουν στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος.

Σύμφωνα με την Αυστραλία, που συντονίζει τις διεθνείς έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, η χθεσινή ανακάλυψη συνιστά "προφανώς μία πολύ σημαντική εξέλιξη".

"Η Ρεϊνιόν είναι πολύ μακριά από την περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες (σ.σ. ανοικτά της Αυστραλίας) αλλά συνάδει με ό,τι ξέρουμε για τα ρεύματα και τις πληροφορίες που μεταδίδουν οι δορυφόροι", δήλωσε ο αυστραλός υπουργός Μεταφορών Ουόρεν Τρς.

"Αν τα συντρίμμια προέρχονται πράγματι από το MH370, αυτό θα επιτρέψει στις οικογένειες να θρηνήσουν", υπογράμμισε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν δύο τοπικοί ρεπόρτερ, πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το κομμάτι του φτερού, εντοπίστηκε μία κατεστραμμένη βαλίτσα. Την πληροφορία αναμεταδίδουν τα μεγαλύτερα δίκτυα παγκοσμίως, ενώ δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση.


Πηγή: skai.gr