Κλείσιμο

Τουρκία: Σάλος στη βουλή μετά από σεξιστικά σχόλια Αρίντς για γυναίκα βουλευτή

Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στην Άγκυρα με επίκεντρο «τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» που κήρυξε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εναντίον των Κούρδων ανταρτών και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς βρισκόταν στο βήμα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση. Η βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), η δικηγόρος Νουρσέλ Αϊντογάν, τον διέκοπτε συνεχώς μέχρι που εκείνος έχασε την υπομονή του και άρχισε να της φωνάζει: «Κυρία, καθίστε ήσυχα. Ως γυναίκα, σιωπήστε!»

Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα sites, κυρίως μέσω του hashtag #BirkadinOlarakSusmayacagiz, που σημαίνει «Ως γυναίκες δεν θα σιωπήσουμε».

Το HDP μαζί με το ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, CHP, απαίτησε από τον Αρίντς να ζητήσει συγγνώμη, Να σημειωθεί ότι και τον περασμένο χρόνο ο Αρίντς είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας ανάλογης διαμάχης, όταν είχε δηλώσει πως οι γυναίκες δεν πρέπει να γελούν δημοσίως.

Πηγή: skai.gr