Στο «κόκκινο» η ανεργία στη Γαλλία – Πτώση στη δημοτικότητα του Ολάντ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της Γαλλίας, ο αριθμός των ανέργων είναι αυξημένος κατά 1.300 άτομα σε μηνιαίο επίπεδο ή κατά 4,7% σε ετήσιο επίπεδο. Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (INSEE), η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το β’ εξάμηνο του 2015 θα καταστεί ικανή να ανακόψει την αύξηση της ανεργίας, η οποία σε πανεθνικό επίπεδο παραμένει στο 10%.

Ωστόσο η αύξηση των ανέργων επιβραδύνθηκε, δοθείσης της αλματώδους αύξησης των 16.200 προσώπων που είχαν προστεθεί στους καταλόγους των ανέργων τον Μάιο.

Η INSEE ανέφερε πως αναμένει η Γαλλία να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% του ΑΕΠ το 2015, μετά το οριακό 0,2% που καταγράφηκε το 2014. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη των πολιτών και την κατανάλωση των νοικοκυριών, αλλά και την αύξηση των εξαγωγών, κατά την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έχει δει τα ποσοστά δημοτικότητάς του να κατακρημνίζονται καθώς δυσκολεύεται να τηρήσει τη δέσμευσή του να αντιστρέψει την τάση όσον αφορά την ανεργία, αν και η ανάκαμψη της οικονομίας βελτίωσαν κάπως την κατάσταση και για τον ίδιο.


Πηγή: skai.gr