Κλείσιμο

Νέα διώρυγα διπλής πλεύσης στο Σουέζ

Το αιγυπτιακό ειδησιογραφικό πρακτορείο Mena αναφέρει πως σήμερα έγιναν οι πρώτες επίσημες δοκιμές για το νέο κανάλι στο Σουέζ. Όπως αναφέρει το πρακτορείο οι εργασίες για τη νέα παράλληλα στην παλαιά θαλάσσια οδό, οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο και έχουν κοστίσει περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η νέα θαλάσσια οδός αναμένεται να δοθεί για επίσημη χρήση στις 6 Αυγούστου και αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις σε ζητήματα που τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει με την κίνηση στο κανάλι του Σουέζ και οι οποίες δημιουργούσαν σημαντικές καθυστερήσεις στη διέλευση.

Στη σημερινή «πρόβα τζενεράλε» για το νέο κανάλι συμμετείχαν 3 μεταφορικά πλοία στην μετάβαση των οποίων συνέδραμαν για κάθε ενδεχόμενο ελικόπτερα. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη δοκιμαστική πλεύση ήταν παρούσες σημαντικές δυνάμεις ασφαλείας αποτελούμενες τόσο από αστυνομικούς όσο και στρατιωτικές δυνάμεις για να αποτραπεί κάθε κίνδυνος για τρομοκρατική ενέργεια.

Το κανάλι του Σουέζ βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 145 χρόνια και αποφέρει έσοδα περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Το νέο κανάλι, το οποίο είναι και μεγαλύτερο σε πλάτος δίνει τη δυνατότητα διπλής διέλευσης πλοίων και εκτιμάται πως μέχρι το 2023 θα έχει αποφέρει περισσότερα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο μέσος χρόνος διέλευσης της παλιάς διώρυγας υπολογίζεται στις 22 ώρες και οι ειδικοί αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος χρόνος είναι δυνατό να πέσει στο μισό.
Πηγή: skai.gr