WSJ: Η Τουρκία επιτρέπει στις ΗΠΑ να βομβαρδίζουν το ΙΚ από τουρκικό έδαφος

Σε συμφωνία για χρήση της τουρκικής βάσης του Ιντσιρλίκ για αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους ήλθαν Ηνωμένες Πολιτείες και Τουρκία, μετά από μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους.

Τη συμφωνία έκλεισαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο τούρκος ομόλογός του, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι συνομίλησαν τηλεφωνικά την Τετάρτη, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την WSJ, η χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο συνιστά όλο και μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία.

Σήμερα Πέμπτη, ένας τούρκος στρατιώτης έπεσε νεκρός από πυρά τζιχαντιστών κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου το ΙΚ έχει έντονη παρουσία σε ορισμένες ζώνες.

Τη Δευτέρα, 32 άνθρωποι έχασαν της ζωή τους σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έπληξε την επί το πλείστον κουρδική πόλη Σουρούκ κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα.
Πηγή: skai.gr