Κλείσιμο

Αφγανιστάν: 15 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά

Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε σε αγορά της επαρχίας Φαριάμπ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης Αμπντούλ Σατάρ Μπάρεζ, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 15 θανάτους και περίπου 38 τραυματίες. Τον απολογισμό αυτόν επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της περιοχής Σάλεχ Μοχάμεντ Σάλεχ.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται «γυναίκες, παιδιά και τουλάχιστον ένας αφγανός στρατιώτης», πρόσθεσε. «Είχαμε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας καμικάζι εισήλθε στην αγορά Άλμαρ και στείλαμε δυνάμεις της αστυνομίας για να τον αναζητήσουν. Είχαμε αρχίσει να το κάνουμε, όταν ανατινάχθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάλεχ.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται καθώς οι Ταλιμπάν εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των αφγανικών δυνάμεων και εκείνων των συμμάχων τους του ΝΑΤΟ σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες, έπειτα από τον τερματισμό της αποστολής μάχης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ο τρόπος όμως με τον οποίο έγινε παραπέμπει σε εκείνον που χρησιμοποιούν συχνά οι Ταλιμπάν.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Sputnik