Κλείσιμο

1,3 εκατομμύρια λίρες χρωστάμε στην Αγγλία για οδικές παραβάσεις

Οι Βρετανικές υπηρεσίες έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία με τις κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις και παράνομο παρκάρισμα που οι διπλωματικές υπηρεσίες των χωρών έχουν αφήσει ανεξόφλητες. Το σύνολο των οφειλών με βάση τα επίσημα στοιχεία ξεπερνά τα 87 εκατομμύρια λίρες και το ρεπορτάζ κάνει λόγο για ποσό το οποίο είναι απαιτητό από τις βρετανικές αρχές.

Αναλυτικότερα με βάση το ρεπορτάζ του BBC, οι πρώτοι «μπαταξήδες» της λίστας είναι οι διπλωματικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζονται να οφείλουν 9,4 εκατομμύρια λίρες. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως από επίσημες πηγές της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο, δεν υπάρχει πιθανότητα η συγκεκριμένη οφειλή να πληρωθεί καθώς επικαλούνται τη διπλωματική ασυλία.

Στη δεύτερη θέση με ανεξόφλητες οφειλές βρίσκονται οι ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες οι οποίες φαίνεται να οφείλουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια λίρες από παραβάσεις του οδικού κώδικα και περισσότερα από 1,880 λίρες για κλήσεις από παράνομο παρκάρισμα.

Σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής του Foreign Office της Μεγάλης Βρετανίας υπογράμμισε πως ήδη έχουν γίνει μία σειρά από συναντήσεις με εκπροσώπους από πρεσβείες και διπλωμάτες και έχουν επίσης αποσταλεί επίσημες επιστολές κλήτευσης για συγκεκριμένα ποσά. Οι εμπλεκόμενες πρεσβείες έχουν δικαίωμα σε ένσταση αλλά η βρετανική κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τους νόμους σε όλους χωρίς εξαίρεση.
Πηγή: skai.gr